Cultour flag scaled
Cultour web studiomast

Cultour

Cultour is een project van de Universiteit Gent dat studenten betaalbare tickets aanbiedt voor culturele evenementen. Studenten krijgen een verminderd tarief voor voorstellingen in culturele centra in heel Gent: Vooruit, MSK, Campo, opera Vlaanderen, en andere.

Cultour poster studiomast

We creëerden een flexibel, speels raster dat de kern van de huisstijl vormt.

Uitgaande van Cultour's hoofdzin "Een culturele tour door Gent" is de visuele identiteit geïnspireerd op een route waar achter elke hoek in de stad culturele activiteiten worden gepresenteerd. Door het gebruik van rasters en lijnen in het ontwerp, creëerde Studio Mast een flexibel, speels raster.

Vooraleer we de website creëerden, analyseerden we de workflow en behoeften van de Cultour-medewerkers.

De website heeft een gebruikersaccount dat gekoppeld is aan de studentendatabase van de Universiteit Gent. Via een filter kunnen studenten door de geselecteerde culturele evenementen navigeren op genre, locatie of datum. Deze selectie verandert elke 6 maanden. Betalingen en wachtrijen werden via een analyse grondig onderzocht om tot een zo functioneel mogelijke website te komen. Ondanks de complexiteit van inhoud en structuur was Studio Mast in staat om een gebruiksvriendelijke website te realiseren voor de studenten en het Cultour team.

Discover more

Wat kunnen we voor jou betekenen?