Frans masereel centrum posters
FMC website ipad

Frans Masereel Centrum

Het Frans Masereel Centrum is een hedendaags kunstencentrum dat een kunstenaarsgericht artistiek programma combineert met een internationale residentiewerking voor kunstenaars en curatoren, met specifieke aandacht voor printed matter-at-large. De nieuwe huisstijl en website werden ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met Studio.Dier.

FMC website ipad
FMC website iphone

We creëerden een website die de veelzijdige activiteiten van Frans Masereel Centrum communiceert

Na een uitgebreide analyse vooraf, en een nauw samenwerkingsverband met de organisatie, zijn we erin geslaagd een gebruiksvriendelijke website aan te bieden, waarbij de bezoeker efficiënt de doorheen de verschillende takken in het aanbod wordt geleid.

Frans masereel centrum posters
Fmc logo

De huisstijl gaat hand in hand met de rijke geschiedenis en site van Frans Masereel Centrum.

Het Frans Masereel Centrum kent op veel vlakken een onmiskenbaar rijke geschiedenis. Het is een uniek onderzoekscentrum met een sterk (inter)nationaal imago. Niet alleen de uitgebreide collectie en de vele druktechnieken, maar ook de weelderige omgeving, de vergezichten en de architectuur van FMC golden als een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl. Zo reflecteert de architectuur zich in het gebruik van de grote afgeronde vormen en zachte kleurvlakken die worden onderbroken door harde lijnen. Het biedt een antwoord op de eigenzinnige locatie van het centrum die door zijn specifieke architectuur wordt vormgegeven.

FMC visitekaart
FMC uitnodiging
FMC advertentie HART

Het typografisch logo-beeld werd opgefrist met het oog op herkenbaarheid. Het logo-beeld is bovendien een kenmerkend en tijdloos symbool dat op deze manier blijft dienen als een brug tussen verleden en toekomst. Aan de basis van de nieuwe huisstijl ligt de typografie. De keuze viel op twee karaktervolle schreefloze lettertypes die elkaar qua contrast en gewicht perfect ondersteunen en aanvullen. Het vastleggen van de nieuwe typografische regels gaat hand in hand met een nieuwe communicatiestrategie.

IMG 6690
IMG 6706
IMG 6699
Frans masereel centrum brochure
Frans masereel centrum brochure posters
Frans masereel centrum brochure poster

“ … Kortom, ik zou meteen weer met Studio Mast samenwerken. ”

De samenwerking met Studio Mast verliep echt vlot. Ze hadden meteen door waar we met het Frans Masereel Centrum naartoe wilden, maar lieten zich zeker niet meeslepen in hun eigen visie. Dat vond ik erg fijn! Je voelt echt dat ze streven naar een maximaal resultaat voor de klant. Kortom, ik zou meteen weer met Studio Mast samenwerken.

Iris | Frans Masereel Centrum 2020

Discover more

Wat kunnen we voor jou betekenen?